Bijz. vakantieweek

In week 50 van 2009 was afdeling Uden te gast in de bungalow met een groep jongeren met een verstandelijke beperking. Ook voor ons vrijwilligers was het een heel speciale week omdat de doelgroep zo anders was. Niet alleen hun verstandelijke beperking maar ook de leeftijd, mobiliteit, levensvreugde en mogelijkheden waren anders. De gasten kenden elkaar van de sociëteit wat een groot voordeel was en van hun leiding gingen er twee vrijwilligers mee. Zij wisten hoe om te gaan met onze gasten en konden de andere vrijwilligers hierin sturen.

Het was een week vol actie en vrolijkheid: we hebben gezongen, spelletjes gedaan, gekleurd, gepuzzeld, karaoke gedaan, gekiend, kerstballen versierd en lampionnen gemaakt. Een van onze vrijwilligers runde een druk bezette beautysalon. Twee van onze gasten zorgden als DJ voor continue vrolijke muziek waarbij ook de discobal erg belangrijk was en er regelmatig spontaan een polonaise ontstond. Het weer zat ons mee en we konden veel naar buiten, b.v. lopen naar het pannenkoekhuis, een lampionoptocht in het donker rond de bungalow, gewandeld en paarden bezocht op de manege.

Een gedeelte van de groep is in de Tongelreep wezen zwemmen en de anderen gingen naar het Klokken en Natuurmuseum in Asten. We zijn samen naar de Kerstmarkt geweest in Helmond waar iedereen zijn ogen uitkeek en we helemaal in Kerststemming terugkwamen. Ook hebben we in Someren in het centrum gewinkeld en koffie gedronken.

Niet alleen de gasten en vrijwilligers hebben genoten maar zeker ook de ouders en/ of verzorgers die zo een week anders konden invullen, zonder de dagelijkse zorgen die deze doelgroep met zich meebrengt.
Het was vooraf best spannend omdat we de doelgroep niet kenden, maar het bleek een heel ontspannen en vrolijke week te worden. Het was zeker voor herhaling vatbaar om eens met een heel andere doelgroep te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *