“Met glasvezel is Rode Kruis Bungalow klaar voor toekomst”

Henrik Hijzen is woonachtig in de kern van Someren en beschikt al over een goede glasvezelverbinding. Toch houdt hij de vraagbundeling van Mabib (www.mabib.nl) in het buitengebied van Asten en Someren nauwlettend in de gaten. Wij, van Mabib, vroegen hem waarom.  “Ook op het gebied van internet moeten we met onze tijd mee.”

Waarom bent u zo betrokken bij de huidige vraagbundeling in Asten-Someren?

“Zelf beschik ik weliswaar al over glasvezel in mijn huis in Someren-dorp, maar ik ben ook als administrateur actief bij de Rode Kruis Bungalow in Lierop. Mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, bieden wij hier een aangenaam en onbezorgd verblijf aan in het buitengebied. Een prachtig project, wat vrijwel uitsluitend drijft op enthousiaste vrijwilligers. Het ontbreekt hier alleen aan een goede internetverbinding. En daar moet verandering in komen, vinden wij.”

Waarom is snel internet zo belangrijk voor de bungalow?

“De mobiele ontvangst is hier ronduit slecht, terwijl bereikbaarheid in de bungalow van groot belang is. Sommige gasten zijn jarenlang niet van huis geweest en willen graag bereikbaar zijn voor het thuisfront. Daarnaast speelt ook zorg op afstand een steeds grotere rol, zoals Mabib onderschreef tijdens de informatieavonden.

De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil, maar dan moeten we er hier wel helemaal klaar voor zijn. Zeker met het aantal ouderen in onze doelgroep.”

Snel internet is dus essentieel met het oog op de toekomst?

“Absoluut. Ik vergelijk het soms met fietsen. Tegenwoordig heb je snelle en geavanceerde e-bikes, maar wij rijden hier nog op houten banden. Dat werkte honderd jaar geleden misschien, maar nu niet meer. Ook op het gebied van internet moeten we met de tijd mee. En er is enorm veel mogelijk, maar dan moeten we wel beschikken over de juiste technologieën. Wij hebben ons daarom direct na de informatieavond in Lierop aangemeld voor glasvezel. Hopelijk volgen nog veel meer mensen in het buitengebied!”

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *